Voorwaarden BBX12 2011

Inschrijving voor de BBX geeft recht op het meedoen aan de BBX op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2011 op het terrein van klimcentrum Bjoeks in Groningen. Bij de deelname zijn avondeten (BBQ), een plek voor je tent en ontbijt inbegrepen. Voor de eerste 200 deelnemers is er ook een wedstrijdshirt.

Tijdens de wedstrijd zal er geboulderd worden op de wanden in en rondom Bjoeks evenals op een aantal speciaal voor het evenement opgezette wanden. De wanden rondom Bjoeks zijn voorzien van een grindbak. Daar waar er hoge boulders zijn gebouwd ligt er ook een dikke valmat. De wanden die in het gras staan zijn voorzien van dikke matten. Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij elkaar spotten tijdens het klimmen en dat ze zelf rekening houden met de plaats(ing) van de matten. Tijdens de finale zorgt de organisatie voor spotters.

De organisatie van de BBX doet zijn uiterste best om de boulders in uitstekende staat af te leveren. Door het temperatuurverschil tussen dag en nacht kan het echter zijn dat er een greep los zit. De organisatie zal er alles aan doen om dit tijdig te verhelpen, geheel te voorkomen is het echter nooit. Er liggen inbussleutels op het terrein verspreid, deze kunnen worden gebruikt voor het aandraaien van de grepen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij bij het signaleren van een losse greep deze weer aandraaien, of hiervan melding maken bij de organisatie. Boulderen tijdens de BBX is een groepsactiviteit met alle mooie kanten, maar ook risico's van dien.

Stichting Bjoeks Boulder eXperience bestaat uit vrijwilligers en draagt als organisator van de BBX geen enkele verantwoordlijkheid voor eventueel letsel of andere ongemakken die worden opgelopen tijdens de BBX. Boulderaars dienen zelf te beschikken over een (ziektekosten)verzekering.

sponsoren Mad Rock Bjoeks NKBV Gemeente Groningen Wagamama Waterborg Polsar BSE Natuurwinkel Axis NKBV Klijnstra Steigerbouw Raethuys Advocaten